Aaltjes tegen mieren inzetten is een milieuvriendelijke oplossing

Heb je net je hele grasveld weer mooi, zie je hier en daar een mierenhoop verschijnen. Oh wat baal je dan! Oké, mieren zijn nuttige beestjes die veel kunnen opruimen, maar een mierenhoop in je mooie grasveld is natuurlijk gewoon zonde. Heb je er echt last van, dan kun je aaltjes tegen mieren inzetten. Dit kun je echter alleen doen als het gaat om een open plek. Je kunt geen aaltjes tegen mieren inzetten wanneer de mieren zich in je huis of tussen de tegels van je terras bevinden. Dan kun je weer beter met een lokdoos aan de gang gaan. 

Aaltjes tegen mieren inzetten werkt snel

Daarbij is aaltjes tegen mieren inzetten ook nog eens onschadelijk voor je grond, je kinderen en je huisdieren. Je zult geen aaltjes of mieren terugvinden als je deze methode toepast. Je kunt aaltjes tegen mieren inzetten op het moment dat de temperatuur van de grond in je tuin boven de 10 graden is. Dus dat is al bijna! Hierdoor kun je voorkomen dat een klein mierennest nog voor de zomer een enorme bult wordt. Je kunt de aaltjes online bestellen en krijgt ze dan als brievenbuspakketje binnen. Je kunt de aaltjes, in de koelkast, een aantal dagen tot weken bewaren, maar het best is het om ze te bestellen en dan direct te gebruiken.

Hoe zet je aaltjes in tegen mieren?

Maai je gazon kort en los dan de aaltjes op in de voorgeschreven hoeveelheid water. Maak de mierenhoop een beetje open zodat de gangen zichtbaar worden en giet het mengsel van water en aaltjes erin. Een verpakking met 5 miljoen (!) aaltjes is geschikt voor zo'n 5 mierenhopen. Het is belangrijk om de komende paar weken de aaltjes nat te houden door  steeds een beetje water op het nest te gieten. Je zult merken dat er al snel geen nieuwe mieren meer uit de hopen kopen. DIt komt omdat aaltjes natuurlijke vijanden zijn van mierenlarven.

Wat als je mieren in huis hebt?

Dan kun je daar geen aaltjes tegen inzetten. Je kunt er dan het best een lokdoos voor mieren bij plaatsen en zo zorgen dat de mieren allemaal hun nest verlaten. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de omgeving waar de mieren zich ophouden, bijvoorbeeld op je aanrecht, helemaal schoon is. Zodra er weer een kruimeltje ligt, zien de mieren weer een aanleiding om met z'n allen te voorschijn te komen en dit kruimeltje naar hun nest te vervoeren.