Aantrekkelijke plekken in België

Heb je behoefte aan wat ontspanning, gezelligheid met je vrienden of gewoon in je eentje? Dan zijn er een aantal plaatsen in België waar je zeker terecht kan om je behoefte te kunnen bevredigen. In deze blog vertellen we je meer over deze plekken, zodat je weet waar je allemaal naar toe kunt!

Het Icoon van België

De Belgen zijn er trots op, maar niet zonder meer. Het gaat om het icoon van België: het Manneken Pis! Het gaat hier om een plek waar een plassend jongetje staat afgebeeld. Op zich lijkt het niet zoveel aandacht te trekken, maar de praktijk wijst anders: het trekt wel degelijk veel bekijks. Ga je wandelen in Brussel, dan moet je zeker de tijd nemen om uit te kijken naar het Manneken Pis en misschien kom je wel iemand tegen die je lang niet hebt gesproken of gezien. Check het icoon van België als je in Brussel ben. 

Brugge

Brugge is de brug naar gezelligheid. Eén van de redenen waarom Brugge wereldwijd beroemd is, is omdat het een sprookjesachtig voorkomen heeft. Toeristen hebben vaker het idee dat Brugge alleen op reclamefolders er zo prachtig uitziet. Maar Brugge is echt een bestemming die je ogen zullen strelen. Ben je op zoek naar een plaats waar je je tot het uiterste kan uitleven, dan is Brugge de plek waar je moet zijn. In Brugge zul je verder ook kunnen genieten van een overheerlijke stoofvlees die helemaal op zijn Belgisch is klaargemaakt. Geniet in alle opzichten in Brugge!

Ardennen

Wie in België wil genieten van een van een bosrijk landschap kan het best in Ardennen terecht. De Ardennen is zonder meer een unieke plek waar je met je vrienden een gezellige BBQ-party kunt houden. Je wordt namelijk in de gelegenheid gesteld om kennis te maken met de ruige kant van België. Ben je een actieve vakantieliefhebber die veel waarde hecht aan de natuur? Dan is de Ardennen zeker een bestemming die voor jou is weggelegd. De activiteiten die je allemaal kunt doen in de Ardennen zijn: kajakken, mountainbiken, rotsklimmen en een leuk overnachten in de natuur.  

Maak de trip gezellig op een verantwoorde manier 

Ben je van plan om binnenkort een vakantieperiode in te lassen, dan zijn er genoeg plekken in België die je kunt aandoen. Tijdens een vakantieperiode kun je losgaan en genieten met volle teugen. Maar toch is het altijd goed als je alles met mate doet. Vooral het drinken moet op een verantwoordelijke manier geschieden. Binge drinken moet zonder meer vermeden worden, omdat het negatieve gevolgen heeft op korte-, maar ook op de lang termijn. Geniet in België met volle teugen, maar doe alles op een verantwoorde manier om jezelf te beschermen.