Geef jouw gazon een mooie uitstraling

Ben je aan het kijken naar nieuwe manieren om jouw tuin goed te onderhouden? Dan wil je onder andere het gras er mooi uit laten zien. Het gras kan door verschillende invloeden kale plekken vertonen. Denk aan de plekken waar jouw kinderen of huisdieren vaak spelen of waar voor langere tijd een object op heeft gestaan. Je moet daarom regelmatig het gazon bijwerken. Graszaad kopen kan helpen om eenvoudig het gras weer bij te laten groeien. Er zijn verschillende soorten graszaden aan te schaffen voor jouw gazon. Maar wat heb je nog meer nodig om jouw gazon van een mooie uitstraling te voorzien?

Schaduw of sier zijn mogelijk

Graszaad is voor verschillende gazonsoorten verkrijgbaar. Als je over een schaduwgazon beschikt, doordat je veel bomen in de tuin hebt of wanneer een gebouw het zonlicht tegenhoudt, moet je hier speciale zaden voor aanschaffen. Dit gras heeft een lagere lichtbehoefte en groeit langzaam. Een ander voordeel is dat je dit gazon minder vaak hoeft te maaien. Ook zijn er speciale graszaden voor een siergazon aan te schaffen. Dit is immers een pronkstuk van jouw tuin met fijne bladeren. Ook dit gazon hoef je niet vaak te maaien, maar het biedt wel een mooie uitstraling aan je de tuin en maakt er een prachtig geheel van.

Jouw gazon volledig herstellen

Als je snel van je gras wilt genieten, dien je snel kiemend graszaad aan te schaffen. Nadat je dit zaad op de gewenste plek hebt gestrooid, zal het gras snel omhoogkomen en heb je een sterke grasmat in jouw tuin. Uiteraard kun je ook alleen delen van het gazon herstellen. Hiervoor zijn speciale graszaden te koop. Binnen twee weken zijn de kale plekken al verdwenen! Helemaal top is dat de kale plekken ook niet snel meer terugkomen. Jij hoeft het gras dan alleen nog maar van de juiste verzorging te voorzien. Meststoffen kopen kan jou helpen om jouw gras van de juiste voedingsstoffen te voorzien.

Alles aanpassen aan de ondergrond

Ook meststoffen zijn voor verschillende grassoorten te koop. Daarbij let je niet alleen op het soort gras, maar ook op de ondergrond in de tuin. Iedere grond heeft namelijk eigen voedingsstoffen nodig, waarmee je het gras kunt stimuleren om te groeien. Ook is het gras met de juiste voedingsstoffen sterker, waardoor je het gazon niet meer hoeft te herstellen en je optimaal gebruik kunt maken van dit deel van de tuin. Maak daarom een goede keuze voor jouw meststoffen en graszaden, zodat je jouw tuin in de gewenste staat kunt brengen en houden.