Meer geld nodig voor je spaarpotje? Dat kan zo!

Er zijn vele manieren om aan meer geld te komen. Of je nu al een spaardoel in zicht hebt of meer geld wilt overhouden voor financiële tegenvallers, het kan allemaal met de tips uit deze blogpost! De coronacrisis heeft er bij veel mensen stevig ingehakt. Ook de vele gevolgen van de oorlog in Oekraïne zijn goed merkbaar in heel Europa. Vandaar dat ook steeds meer mensen bezig zijn met onderwerpen zoals besparen of geld sparen. Maar hoe kun je dit het beste doen?

Slimmer sparen

Slim sparen begint bij het hebben van een goede spaarrekening; het liefste eentje met een hoge rente. Zo krijg je meer rendement over je saldo, waardoor het bedrag vanzelf meer waard wordt, zonder hier verder iets voor te hoeven doen. Op het internet staan handige tools voor het vergelijken van verschillende banken in Nederland en in het buitenland. Zo vind je altijd de beste spaarrentes van dit moment. Wel hangen er soms een aantal voorwaarden of risico’s aan vast. Het is goed om je hiervan bewust te zijn.

Bedenk altijd waarvoor je wilt sparen. Dit zorgt voor meer motivatie en zo zet je eerder geld aan de kant. Sparen, zeker voor hogere bedragen, kost best wat discipline. Wanneer je een doel voor ogen hebt, is het ook makkelijk om tussendoor van je gespaarde geld af te blijven.

Kosten beperken en meer geld verdienen

Hoeveel geld je kan sparen, hangt ook af van je inkomen. Iemand met een hoger salaris kan dan ook meer sparen en eerder zijn of haar doelen bereiken. Je zou bij je baas kunnen aankloppen om te vragen om opslag, maar dit is misschien geen goed idee. Geld sparen kan ook door te besparen op bepaalde zaken. Dit is een optie die iedereen kan uitvoeren.

Minder geld uitgeven kan op vele verschillende manieren. Zo kun je slimmer boodschappen gaan doen. Koop in grotere aantallen en vries gerechten in. Ook scheelt het om van tevoren een lijst te maken en je ook echt daaraan te houden. Laat je niet zomaar verleiden tot impulsaankopen. Dit geldt ook voor je kleding. Koop alleen wat je echt nodig hebt of ga voortaan voor tweedehands opties. Ook zou je met je vrienden of vriendinnen een kledingruil kunnen organiseren. Zo kom je op een geheel gratis manier aan een nieuwe garderobe.

Daarnaast zou je oude spullen kunnen verkopen. Wil je je auto verkopen, bijvoorbeeld omdat je hem niet per se nodig hebt? Dit is een goede manier om direct aan een fijn bedrag te komen! Ook kun je je schadeauto verkopen. Dit zijn allemaal weer extra inkomsten voor je spaardoel.