Water drinken is belangrijk

Een gezonde levensstijl is natuurlijk altijd al belangrijk geweest, maar het lijkt erop dat de laatste jaren dit extra onder de aandacht is gekomen. Voornamelijk op sociale media worden fit girls en boys uitgelicht. En naast dat ze altijd lijken te sporten en vrijwel altijd gezond lijken te eten, drinken zij ook voldoende water. Dat is iets dat jij ook gemakkelijk aan kunt leren. Het drinken van voldoende water kent dan ook snel een groot effect. In dit artikel worden drie tips gegeven hoe je dit jezelf kunt aanleren.

Tip 1: de waterfles

Per dag moet je zo’n twee liter water drinken om je vocht niveau op peil te houden. Dit is vrij veel als je niet gewend bent om hier een beetje op te letten. Een handige manier om toch aan die twee liter water te komen is door het aanschaffen van een drinkfles. Deze leuke waterflessen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo heb je grote flessen waar 1 tot 2 liter water in kan. Maar je hebt ook kleinere formaten die gemakkelijk meegaan in je tas. Het handige van zulke flessen is dat je beter bij kunt houden hoeveel je nog moet drinken en al gedronken hebt. Dit geeft inzicht en kan je tegelijkertijd ook stimuleren om eventueel meer te gaan drinken. Kleine tip: koop een duurzame drinkfles. Een flesje water uit de supermarkt voldoet ook, maar is veel minder duurzaam en door het langdurige gebruik van hetzelfde flesje kun je microplastics binnenkrijgen.

Tip 2: neem een glaasje extra

Een andere tip: naast het kopen en gebruiken van een leuke drinkfles, is het drinken van een extra glas water nadat je je glas leeg hebt ook belangrijk. Goed is dat je dat tweede glas in een keer leeg drinkt, waardoor je het niet alsnog vergeet of er niet aan toekomt. Op deze manier drink je twee keer zoveel en gaat het misschien ook in je systeem zitten om meer te drinken; het geeft je een stukje bewustwording. Daarnaast zul je wellicht merken dat je ook sneller dorst krijgt als je weer wat minder gaat drinken.

Tip 3: een glas water nadat je wakker wordt

De laatste tip: naast het drinken uit een waterfles en het drinken van extra glazen water, is het drinken van een glas water zodra je wakker wordt ook belangrijk. Op die manier heb je toch al één van de acht glazen water gehad, zeker wanneer je er voor kiest om een groot glas water tot je te nemen.